Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

 

Tämän kevään ja kesän suunnitelmat ovat muuttuneet monella tavalla korona-viruksen vuoksi, ja monia tilaisuuksia on peruttu tai niiden aikataulut ovat muuttuneet. Jouduimme arvioimaan myös sukukokouksen ajankohtaa uudelleen. Alun perin kokous oli tarkoitus pitää kesäkuussa, mutta nyt olemme siirtäneet tilaisuuden elokuun puoliväliin. Toivotaan, että epidemia on siihen mennessä rauhoittunut ja toiminnot normalisoituneet.

 

 

Sukukokous järjestetään sunnuntaina 16.8.2020 Lappeenrannassa, Linnoitusalueella sijaitsevalla Kehruuhuoneella.

Ilmoittautumiset (ja tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista) 3.7.2020 mennessä Helleville

 

 

Karjalaiset kesäjuhlat peruttu

Karjalan Liitto viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa ja myös kesäjuhlien oli tarkoitus järjestää tavanomaista juhlavammissa puitteissa. Koronaviruksen vuoksi juhlat on kuitenkin jouduttu perumaan.

 

 Lisätietoja jäsenkirjeestä

2/4/2019

Jäsenrekisteriseloste

Sukututkimusrekisteriseloste

Airi Musto on tehnyt esitteen Kotkasaaren kotimuseosta.

 

Ikävalkot

Ikävalko-suku on vanha karjalainen talonpoikaissuku, jonka juuret ulottuvat 1500-luvulla eläneeseen, suvun ensimmäiseen tunnettuun kantaisään, Maunu Ikävalkoon. Maunu Ikävalko oli Pähkjärven Ikävalkolan isäntänä ja hän oli täysveron eli kantatilan haltija. Pähkjärvi kuului Jääskeen ja myöhemmin Antreaan.

Vieressä on kuva Ikävalko-suvun vaakunasta. Vaakunan on suunnitellut Juhani Kuusela ja sen aiheena on punamustalla taustalla takajaloillaan seisova hopeanvärinen hevonen, joka kertoo Maunu Ikävalkon kuulumisesta tiedustelijatalonpoikiin. Punamusta väri kuvaa suvun karjalaisuutta. Maunu Ikävalko oli myös Jääsken neljännesmies ja siinä tehtävässä hän keräsi veroja ja suoritti myös muita paikallishallinnon tehtäviä. Tätä tehtävää kuvaa hevosen kilvessä oleva Maunun puumerkki.

Vieressä olevista linkeistä pääset muun muassa sivulle, jossa kerrotaan tarkemmin suvun historiasta, Ikävalko-nimestä, Ikävalko-suvun viidestä sukuhaarasta, Ikävalko-säätiön omistuksessa olevasta Kotkasaaresta, uudesta sukukirjasta sekä ajankohtaisista asioista.

Vapaakirja-osasta löytyy Maunu Ikävalkon vuonna 1594 saaman vapaakirjan suomennos.

Sukuseuralla on muutamia tuotteita myytävänä ja niistä on kerrottu lyhyesti Tuoteluettelo sivulla.