Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Ajankohtaista

 

Tämän kevään ja kesän suunnitelmat ovat muuttuneet monella tavalla korona-viruksen vuoksi, ja monia tilaisuuksia on peruttu tai niiden aikataulut ovat muuttuneet. Jouduimme arvioimaan myös sukukokouksen ajankohtaa uudelleen. Alun perin kokous oli tarkoitus pitää kesäkuussa, mutta nyt olemme siirtäneet tilaisuuden elokuun puoliväliin. Toivotaan, että epidemia on siihen mennessä rauhoittunut ja toiminnot normalisoituneet.

 

 

Sukukokous järjestetään sunnuntaina 16.8.2020 Lappeenrannassa, Linnoitusalueella sijaitsevalla Kehruuhuoneella.

Ilmoittautumiset (ja tiedot mahdollisista erikoisruokavalioista) 3.7.2020 mennessä Helleville

 

 

Karjalaiset kesäjuhlat peruttu

Karjalan Liitto viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa ja myös kesäjuhlien oli tarkoitus järjestää tavanomaista juhlavammissa puitteissa. Koronaviruksen vuoksi juhlat on kuitenkin jouduttu perumaan.

 

 Lisätietoja jäsenkirjeestä

2/4/2019

Jäsenrekisteriseloste

Sukututkimusrekisteriseloste

Airi Musto on tehnyt esitteen Kotkasaaren kotimuseosta.

 

Vapaakirja

 

Alla suomennos vuonna 1594 annetusta vapaakirjasta. Suomennos on julkaistu Ikävalko-suku- kirjassa, joka on painettu Lappeenrannassa vuonna 1971.

Suomennos 19. 9. 1594 annetusta vapaakirjasta

Me Kaarle Jumalan armosta Ruotsin valtakunnan perintöruhtinas, Södermanlannin, Närken ja Värmlannin herttua teemme tiettäväksi, että koska nämä tiedustelijat Jääsken pitäjästä, nimittäin:

Nuuti Nikkonen, Suikki Horttanainen, Matti Pitkävarvas, Pentti Kultamies, Sipi Äikää, Niilo Orava, Jöns Ahvonen, Pekka Sopainen, Hannu Lottanen, Pärtty Lukkari, Lauri Lemmitty, Lasse Rouhia, Niilo Rasimies, Nils Pessinen, Lauri Räikkönen, Antti Nokelainen, Heikki Riikonen, Matti Sopero, Mikko Kaplahainen, Pärtty Vähikkäinen, Olli Lankinen, Mikko Savolainen, Niilo Munukka, Suikki Siira, Olli Hatakka, Maunu Arminen, Maunu Ikävalko, Olkinuora, Matti Ihalainen, Niilo Partanen, Saaren Kauppi (= Jaakko), Matti Kuparinen, Jöns Heikinpoika, Matti Tuomaanpoika, Olli Sintonen, Olli Hauhia, Nuuti "Kårex", Antti Inkinen, Antti Kuisma, Antti Kopra, Lasse Vanhanen, Hannu Ihanonpoika, Hannu Rouhiainen, Tuomas Teppoisen lipustosta ovat aina olleet suopeita ja valmiina, milloin heitä on käsketty tekemään viholliselle Ryssälle vastarintaa samoinkuin vartioimaan varustuksia. Sen vuoksi sekä myös, että he vielä tämän jälkeenkin olisivat valmiina kelvollisten hevosten ja hyvien miekkojen kanssa, olemme Me Kuninkaallisen Majesteetin, meidän armaan ja rakkaan herra veljemme puolesta (ja epämääräiseksi ajaksi) suoneet ja sallineet, että he olkoot vapaina ja armahdettuja apuveroista, linnanleireistä ja kyydityksistä sekä kaikesta muusta velvollisuudesta*), mitä heidän tiloiltaan on tapana suorittaa. Tätä on kamarineuvosten, kamreerien, voutien ja kaikkien muiden noudattaminen.

Kirjoitettu Tukholmassa syyskuun 19. päivänä vuonna 1594,

SINETTI

(Sinetin alla: Kaarle omakätisesti)

Eerikki Eerikinpoika

*) oikeastaan oikeudesta